Rillette van gerookte makreel

ingredienten

  • 200ml gevogeltebouillon
  • 400gr geplukt vlees van gerookte makreel zonder vel en graten (MAKREEL FILET GESELECTEERD - 002082)
  • 100gr fijngesneden gekonfijte tomaten
  • 140gr griekse yoghurt
  • 200gr verse kaas (Philadelphia)
  • 180gr opgeslagen room
  • 4 bladeren gelatine (in koud water geweekt)
  • 3el fijngesneden bieslook
  • citroensap
  • cayennepeper (ST CAYENNEPEPER 1KG - 001096)
  • keukenzout (ST VISZOUT 1KG - 002305)

recept

Werkwijze:

Warm de gevogeltebouillon op en los er de geweekte gelatineblaadjes in op.

Werk het geplukte vlees van de gerookte makreel met een vork tot 'draadjes' en meng er de lauwe bouillon onder.

Voeg de yoghurt en de verse kaas toe en meng goed. Smaak af met de bieslook, fijngesneden gekonfijte tomaten, cayennepeper, zout en citroensap.

Spatel er op het laatst de licht opgeslagen room onder. Laat opstijven in de koeling.

Afwerking:

Beleg de rilette op een gebakken toast / kroepoek en werk af met de gerookte haringeitjes, blaadjes waterkers en stukjes kerstomaat.

(credit: castor)

Maak kennis met onze zusterbedrijven

Viswaren Bonnet  maakt deel van een groot familiebedrijf. Samen bieden wij al het beste wat de zee ons te bieden heeft!